Tips om je tuin groter te laten lijken

Het is de droom van veel mensen: een grote tuin. Helaas is dit niet voor iedereen weggelegd, waardoor je het soms moet doen met een kleine tuin. Gelukkig zijn er diverse mogelijkheden waardoor je de tuin optisch groter kunt laten lijken. We geven je graag wat bruikbare tips zodat je straks het gevoel hebt dat ook jij over een grote tuin beschikt!

Tuin inrichten op papier
Als je gaat beginnen met het inrichten van je tuin is het slim om van tevoren een ontwerp te maken op papier. Je kunt dan globaal een inrichting maken en kijken of er genoeg ruimte overblijft voor bijvoorbeeld een tafel met stoelen. Door de afstanden te meten met een meetlint kun je een tekening op schaal maken. Wil je liever je tuin in laten richten door professionals? Lees hier meer informatie over een tuin aan laten leggen door professionele hoveniers.

Verschillende hoogtes
Je kunt het beeld van je tuin beïnvloeden door te spelen met de hoogtes in je tuin. Naast verhoogde plantenbakken kun je ook een verlaagd plateau aanbrengen met bijvoorbeeld loungestoelen erin. Door de verschillende hoogtes creëer je ‘eigen delen’ in je tuin. Het verschil in hoogte hoeft niet heel groot te zijn. Soms zijn 1 of 2 treden al voldoende om een mooi effect te creëren.