Kunstgras

Ben je van plan om kunstgras in jouw tuin te (laten) leggen? Dan mogen we je feliciteren, want kunstgras heeft een groot aantal voordelen. Het is daarom ook niet zo verwonderlijk dat steeds meer particulieren en ook bedrijven ervoor kiezen om kunstgras aan te leggen. Maar wat zijn nu precies de pluspunten van een gazon dat belegd is met, zoals men het ook wel eens noemt, namaakgras? Hieronder vind je de belangrijkste redenen om ook te kiezen voor een kunstgras-oplossing. Lees ze goed door en laat je ook overtuigen door de pro’s van namaakgras.

Kunstgras heeft amper onderhoud nodig

Het grootste voordeel van kunstgras is dat het heel onderhoudsvriendelijk is. Een gazon van echt gras heeft veel onderhoud nodig, zoals gras maaien, sproeien, bemesten en verticuteren. Met een gazon van kunstgras in de tuin is dat allemaal niet meer nodig, en dat scheelt u behoorlijk wat tijd.

Dat wil natuurlijk niet zeggen dat kunstgras helemaal geen onderhoud nodig heeft, maar In vergelijking met het onderhouden van echt gras is het onderhoud van kunstgras simpel. Het belangrijkste is dat u het kunstgras goed schoonhoudt. Verwijder ook regelmatig bladeren en takken van bomen of planten, dit voorkomt dat onkruid kan ontkiemen. Dit kunt u het beste doen door het kunstgras schoon te vegen met een harde bezem, wat als bijkomend voordeel heeft dat de grassprieten weer mooi rechtop komen te staan.

Altijd een mooi groen gazon

Een ander groot voordeel van kunstgras is dat het er altijd mooi uit blijft zien. Het gras blijft mooi groen van kleur, bevat geen kale plekken, mos of onkruid, en u kunt het na zware regenval direct betreden. Kunstgras ziet er dus in ieder seizoen van het jaar goed uit, terwijl echt gras in de winter kan verkleuren, er kale plekken kunnen ontstaan en na een paar flinke regenbuien in een modderpoel kan veranderen.

Kunstgras gaat lang mee

Kunstgras gaat tegenwoordig ook jarenlang mee, het is niet meer zo dat u het na een paar jaar alweer moet vervangen omdat het versleten is. Het is van zeer hoge kwaliteit en ook kleurvast, weersi