Een eigen zwembad aanleggen in de tuin

Veel mensen dromen ervan om een groot zwembad in hun tuin te hebben. Het idee om op een warme zomerdag lekker te kunnen gaan zwemmen in je eigen zwembad is voor veel mensen fantasie, maar als je die droom wil laten uitkomen en een zwembad wilt plaatsen dan komt er veel bij kijken. In dit artikel zal ik je meer informatie geven over de kostprijs en het onderhoud van zwembaden.

Prijs
Een zwembad is niet goedkoop daarom is het best dat je op voorhand een budget opstelt. De prijs van een zwembad begint bij 1000 euro en kan wel oplopen tot enkele tienduizenden euro’s. Een aantal kenmerken spelen een grote rol in het bepalen van de prijs voor een zwembad. Het eerste kenmerk is de grootte: Hoe groter het zwembad hoe duurder het zal zijn. Een ander kenmerk is of je overdekking wilt. Overdekking is duur, maar het zorgt er wel voor dat er geen bladeren, ongedierte en afval in het water belanden. Je kan ook een verwarmd zwembad laten plaatsen. In zo’n zwembad kan niet alleen tijdens de zomer, maar ook in de lente en herfst zwemmen. Een verwarmd zwembad verbruikt wel veel energie en je zal per jaar 500 euro aan verwarmingskosten moeten betalen.